Torgeir & pastor`n

De møttes mellom en pub og en kirke. I en skvis mellom skummende ølkrus og konservativ kristendom. Mellom litt slitne, frafalne hallelujarop og mer rølpete “Jippi ai ai”. Til begges forundring hadde de likevel mye å snakke om. Som Torgeir sa: – Det finnes mer mellom puben og kirken enn de fleste andre steder.

Deres barndom var nokså lik, men så ble alt forskjellig.

Torgeir ville bli musiker – ikke elektriker. Så en dag stoppet han rushtrafikken over kanalbrua i Moss, og kastet verktøykassa i kanalen. Siden har det blitt over 4000 konserter, og utallige plateinnspillinger på bandet som ble kalt “Torgeir og kjendisene”.

Per-Morten derimot, ble tidlig pastor i Pinsebevegelsen.

Ekstremt tidlig. Etter en kort bryllupsreise til Legoland ble han “innsatt” som pastor. Med vannkjemmet hår og finslipte manerer, ble den unge mannen etterhvert en av gullguttene på Pinsebevegelsens pastoralske stjernehimmel. Møter, bryllup og begravelser.

Den sorte dressen passet godt, og ble sjelden tatt av.

Tilbake til samtalen. – Jeg har alltid vært troende jeg, sa Torgeir, og småpraten gikk over i en seriøs fase. Som kan skje. Sånn midt i livet, mellom skilsmisser og hjerteinfarkt. Også her ute. Mellom pub og kirke. Svulstige temaer som liv, død og meningen med det hele. Ja, til og med Gud kan risikere å ble nevnt. Dog med forsiktighet.

– Jeg har alltid ønsket å synge i en kirke, fortsatte Torgeir. – Jeg er vettskremt av tanken, avbrøt Per-Morten, som likevel innrømmet at han savnet det. Og slik ble ideen unnfanget:

Torgeir & Pastor’n – Mellom pub og kirke..

Så får vi se hva det blir til.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *