Påsken i sosiale medier

Det er Palmesøndag og Jesus kom ridende inn i byen. Motepolitiet på Instagram våknet. Han kom nemlig ridende på et esel. Så flaut. Mange hadde sett frem til en selfie med den nye kongen. Uansett, partyfaktoren skulle dokumenteres. Skrytemeldingene lot ikke vente på seg

– Ikke feil dette her !! – Party, party !!

Rykte spredte seg på sosiale medier. Folk kom i tusenvis, men mange ankom ikke før fredag. Da var festen over. Noen hadde lagt ut en plakat på Facebook: – Korsfest, korsfest. Del gjerne.

Peter var redd. Folk hadde sett et bilde av ham og Jesus. Jeg hater Google, snerret Peter og husket samtidig at Jesus hadde sagt: – I denne natt, før hanen twitrer, skal du fornekte meg tre ganger.

Så sprang han, like fort som Judas. Forræderen som ble avslørt under påskemåltidet. Leonardo Da Vinci tok en snapchat av hendelsen noen hundre år senere. Utrolig snap. Han ha vært tilstede.

Uansett. Festen tok seg aldri opp etter dette.

Et mørke falt over byen, og nettrollene våget seg frem. Kommentarfeltene glødet av hat. Mobben var løs. Politikerne vasket sine hender og lot ham korsfeste mellom to røvere. En til venstre og en til høyre. Som en anskueliggjøring av at all partipolitikk var lagt bort.

I kveld var alle røvere, både på høyre- og venstre side.

Det ble en lang natt, og en enda lenger dagen derpå. Folk virret rundt i gatene. – Det skulle vært alkolås på Facebook, sier en fyllesyk romersk soldat. En tilårskommen rabbiner smilte i skjegget:

– Det hjelper ikke å slette.

I de to, tre påfølgende dagene kunne man lese om hendelsen i papirutgaven av lokalavisa. De lå alltid litt etter sosiale medier, men hadde enerett på dødsannonsene, og dermed fortsatt noen abonnenter. Historien var klokelig redigert. Jesus var blitt ufarliggjort, anonymisert og spiselig for pressens faglige utvalg.

Kort sagt: Død.

Dette passet egentlig jødene godt. Romerne også. Og slik hadde det sikkert vært den dag i dag. Hvis ikke noen kvinner hadde besøkt graven og funnet den tom, og twitret om det til disiplene.

Forbaska sosiale medier.

 

 

 

 

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *