Følelser på Facebook

Facebook begynner å bli komplisert. Nå er det seks måter å uttrykke følelser på. “Liker, Fantastisk, Haha, Wow, Trist og Sint.” Det er flere følelser enn jeg uttrykte i løpet av mitt 17-år lange ekteskap. Hvordan skal dette gå? Når har jeg endelig lært meg å lage ett sånt hjerte i kommentarfeltet, så kommer dette.

Det blir en overgang. Leser at en venn har brukket hånden. Det er fortsatt flest som «Liker» det. Noen få syntes det er «Trist». Dette blir ikke lett. Ta for eksempel dette med bilder av unger. Det er jo ingen som syntes andres unger er «Fantastiske». Men nå kan du ikke trykke “Liker” lenger. Det antyder at de er sånn “midt på treet”.

Det er bare å akseptere den nye virkeligheten. Det første jeg faktisk gjorde var å trykke “Fantastisk” på alle mine egne innlegg. Ett par av dem fikk “Wov”. Så prøvde jeg å omskrive noen “Liker” til “Trist” på noen venners tidligere innlegg, men det gikk ikke.

Det er ingen tilbakevirkende kraft. Heller ikke med nåværende knapper. Med andre ord: Har du først valgt en følelse, må du ha en følelse. Du kan gå fra «Fantastisk» til «Trist», men du må velge. Det nytter ikke å bli følelsesløs når du først har visst en følelse. Ser dere guttær; Facebook blir mer og mer lik en kvinne.

Poenget med hele greia er jo at Facebook skal kartlegge oss enda grundigere, for å hjelpe bedrifter i markesføringen. Så føl i vei kjære venner. Det går til en god sak.

2 Kommentarer
  • Espen Hordnes
    februar 25, 2016

    Må bare si meg enig i detta,men fy fillern det er sååååå fort gjort å trykke feil a gitt.Så derfor blir det ikke så mange nye venner på Facebook så skulle jeg trykke helt feil på noe så vet de fleste der som kjenner meg at jeg ikke mente det sånn. Men men er man med på detta media kjøret så må man regne med litt av vært eller så erru ut fra myyyye i dag.Men vi henger nå med på de fleste plattformer osv ennu Per-Morten.

  • admin
    februar 26, 2016

    He he. Ja, enig. Må jo henge med. Men lett å trykke feil.

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *