Nettroll

Det har tatt noen hundre år, men norske troll er i ferd med å forandre seg. Til det bedre, vel og merke. Før var trollene store, stygge og skremmende. De gjemte seg dypt inne i skogene, og kom ut når det var mørkt. I dag har de blitt søte og turistvennlige. De rører i grøten, spiller fotball og går på ski. Dette har blitt så populære, at selv nordlyset får konkurranse.

Det tok sin tid, men de norske trollene har tydeligvis forstått det. At man kommer lenger med å være snill. Unntatt en trolltype. Det såkalte «nettrollet». En troll fra nyere tid, som mener at hatefulle kommentarer er det beste. Dette er troll med skrivekløe og svært god tid. Troll som bruker utrykket “arisk rase” i kommentarfeltet, og er litt mer norske enn oss andre.

De fleste av dem har gjort seg opp sin mening, og forfekter den med et snevert ordforråd. Klønete ord og setninger som “La dem komme å pule søstera de”, «Islam er verre enn nazisme» eller “Send dem hjem igjen”. Også er de utrolig glad i norske veier. Det er ikke grenser for hvor fine veiene i Norge kommer til å bli, bare vi sender flyktningene hjem igjen.

Er de ille da? Kanskje det bare er litt gretne, uprofesjonelle troll, som trenger litt tid på seg. Noen av dem har jo blitt «røykt ut» i lyset, og da blir de svært så unnskyldende. De liker seg egentlig best inne i hula si. Med tastatur og Internett-tilgang. Vi får gi dem litt tid. Så forstår de sikkert hva andre norske troll har skjønt lenge. At det lønner seg å være snillere.

I mellomtiden får vi møte dem med fornuftige motargumenter.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *