Hybelkaniner

Nå er det full julerengjøring hjemme hos meg, og det skjer selvfølgelig bare en gang i året. Sannelig fant jeg ikke julepynt fra i fjor under sofaen. Datteren min fikk faktisk en lettere allergisk reaksjon på støvet. Men nå skal huset skinne, som stjerna på toppen av det gamle sykehuset. Stjerna jeg snart ser. Skal bare pusse vinduene først.

Nå er jeg i farta. Jeg er alle hybelkaniners skrekk.

Apropos hybelkaniner. Vanlige kaniner er ikke hybelkaniner. Det er små, levende individer som trenger varme, mat og kos. Det gjelder også den lille kaninen som springer rundt i kulda i nabolaget vårt i disse dager. Jeg oppsøkte eieren, og de skulle ikke “ta den inn” for vinteren. Den hadde jo fått vinterpels, og kom til å klare seg godt.

Det er dessverre ikke riktig. Kaninen er utsatt for både rev, rovfugler, hunder og katter.

Jeg ringte Dyrebeskyttelsen. De var helt enige, men kunne bare hjelpe katter. Jeg kontaktet politiet. De var helt enig, men synes dette var ”litt utenfor” deres område (noe det faktisk ikke er). De var imidlertid behjelpelige med et telefonnummer til Mattilsynet. Mattilsynet var også enige, men hadde veldig mye å gjøre, så ingen hadde sett bekymringsmeldingene.

Jeg fikk forståelse for min sak, samt en leksjon om hvordan en stor byråkratisk organisasjon virket. Spesielt i en tid med mye fokus på pelsdyr. Siden jeg daglig jobber med store, tungrodde, offentlige organisasjoner ble jeg bare mer bekymret for den lille kaninen. Det er lett å havne bakerst i køen. Så hvis eieren av kaninen leser dette:

Med forbehold om at min datter bare er allergisk mot hybelkaniner, så er kaninen hjertelig velkommen til meg. Her er det snart ferdig vasket til jul, og et kaninbur skal jeg nok få tak i. Så vanskelig kan det vel ikke være. Julen handler jo om å bry seg om både mennesker og dyr.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *