Fem bekjennelser

Jeg talte engang over teksten «Jeg har syndet – Fem bekjennelser». Talen var om fem personer i Bibelen som uttalte setningen: «Jeg har syndet». Det ble gjort opptak (på kassett, som det het den gangen), og i Menighetsbladet ble tittelen til: «Jeg har syndet – fem bekjennelser av Per-Morten Nilsen». Med den tittelen solgte kassetten godt. Nå er jeg straks femti år (lørdag), og her kommer mine fem bekjennelser, sånn på tampen av førtiårene.

1. Jeg har vært heldig
Jeg ble født i Norge, Verdens rikeste land. Jeg ble født i etterkrigstiden, på samme dag som Winston Churchill døde. En mørk epoke var over og jeg fikk vokse opp i trygghet og økonomisk fremgang. Er mine barn og barnebarn like heldige?

2. Jeg har jugd endel
«Alle juger» synger haldenseren Omar Østli, og jeg bekjenner min del. Som i et jobbintervju hvor jeg skulle fortelle om mine tre sterkeste sider. Jeg gav dem fem sterke sider. Ok, sa de litt irriterte. Har du noen svake sider? – Jeg juger en del, svarte jeg.

3. Jeg tok ofte feil
En arbeidspsykolog holdt et foredrag og sa: – Aldri i mine 35 år med konfliktløsning har jeg hørt setningen: – Det var min feil. (Sitat slutt). Vel, nå er jeg 50, og bekjenner: – Det var ofte min feil. I arbeidslivet og på det private plan. Irriterende, men sant.

4. Jeg er ikke så verst
Dette punktet er med for å «balansere» de to forrige.

5. Jeg har det bra
Jeg har familie og venner. Jeg elsker og er elsket, har godt humør og rask tilgang på billig bacon i Sverige. Jeg sier med Elton John: “Don’t you know I’m still standing better than I ever did. Looking like a true survivor, feeling like a little kid..”

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *