Extra

Stod opp tidlig i morges, og brukte litt tid på nettaviser. Brått kom jeg over den nye videoen til Røde Kors. Om den enorme sultkatastrofen som pågår akkurat nå. Først en reklamevideo fra Extra. – Det må ikke være burger eller lammekoteletter til helgen, sa stemmen, og brått så vrimler det av alle salgs matvarer på skjermen.

Extra har nemlig 1000 flere varer enn de andre billigbutikkene.

Så til videoen. En brutal overgang. En baby som skriker. I Afrika. En mann som snakker om den største sultkatastrofen i vår levetid. Om 1,5 millioner barn som kommer til å sulte hvis ikke verdenssamfunnet gjør noe. Det er like mange barn som det bor i hele Norge. Jeg så for meg alle 17 mai-togene, stappfulle av glade barn.

Nok en brutal overgang, men hjernen min takler det. Hjertet mitt har begynt å tåle det også, og det er verre. Jeg prøver å ta katastrofen inn over meg, men matvarene fra Extra roper høyere. Kom. velg oss, kjøp mer, ta to for en, spis, det er snart helg.

Hmm. Hva er det som lukter brent? Rundstykkene jeg satt inn i ovnen. Jeg ble så opptatt av denne videoen at jeg glemte rundstykkene.

Søren også.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *