Dyrenes Facebook

Først var Facebook for de unge. Nå er de borte og gamlingene har tatt over – og dyrene. Jeg har aldri sett så mange dyr som her. Facebook har endret mitt syn på dyr også. Mange er mye bedre enn sitt rykte. De er jo så snille og kosete. Kanskje bortsett fra noen få slemme seler som voldtar pingviner. De representerer unntakene.

På Facebook viser dyrene seg fra sin beste side. Her er løvene snille, og slipper tak i den lille søte antilopen. Her vinker bjørnene til turistene og kattene leker med familiens undulat, som synger sanger på spansk mens gullfisken kysser naboens hund. Mye av denne oppførselen bryter veldig med min barnelærdom, men jeg tror jo det jeg ser.

Facebook minner litt om bildene av løver som beiter sammen med lam. Husker du de fra søndagskolen? Kanskje nettopp Facebook er dyrenes tusenårsrike. Her kan de være slik de egentlig er. Kanskje alle krokodiller egentlig er snille, innerst inne. Kanskje det er ekte krokodilletårer som triller nedover den følsomme huden deres?

På Facebook er det menneskene som er slemme. På Facebook viser dyrene mennesklige trekk, mens menneskene viser dyriske trekk. Menneskene dreper hverandre uten å blunke. De stjeler og raner og fortærer sine bytter samvittighetsløst. Vi burde lære av dyrene. De har masse å vise oss, og nå har de fått sine medier – Youtube og Facebook.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *