Det er du som er gammel

Jeg hang ved printeren, og ut av den kom noe som lignet et program. Jeg skumleste. Det var en av de unge, fremadstormende guttene i bedriften som hadde laget seg et personlig program. For neste dag og førstekommende helg. Programmet var detaljert og utrolig stramt, både med hensyn til «business og pleasure».

Jeg ble inspirert, som jeg ofte ble av mine unge kolleger, som var så unge at de snakket om OL på Lillehammer som gamle dager og stod opp klokka fem for å lese bøker om motivasjon. Trygt tilbake på kontoret prøvde jeg å lage et program for min neste dag.

Det ble veldig enkelt. Kun fire punkter:

1. Stå opp,
2. Gå på jobb,
3. Gå hjem og spis middag,
4. Gå og legg deg.

Jeg kjente hvordan jeg gledet meg til siste punkt, og forstod raskt at dette ikke var noe for meg lenger. Jeg leverte programmet til min unge kollega, så ham misunnelig inn i øynene, og sa litt furtent. – Dere er jo så unge her i bedriften. Hvorpå han svarte kjapt tilbake:

– Nei, egentlig ikke. Det er bare du som er gammel.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *