De siste

Var det ikke Jesus som sa: – Den som ler sist ler best. Nei, det var kanskje ikke han. Men han sa noe sånt som: – De siste skal bli de første. Det er like fint. Uttalelsen er fra hans lignelse om noen arbeidere. At noen av dem jobbet pliktoppfyllende hele dagen, mens andre kom på jobb en time før stengetid. Jesus mente at de skulle få samme lønn som de som jobbet hele dagen.

Det finnes sikkert ulike tolkninger av dette, men Jesus likte utvilsomt folk som kom for sent. Han likte rotekopper og slappfisker. De som sluntret unna, og satset på at fellesskapet ordnet opp for dem. NAV-ere og sånn. De pliktoppfyllende sliterne sendte han bakerst i køen. Pussig fortelling egentlig, men det står i Bibelen. Som en sørlending en gang sa, om at Jesus gjorde vann til vin: – Vi vet det står der, men liker det ikke.

Det er ganske deilig å slippe kø.

Jeg var på besøk hos min datter i Oslo. Vi ble invitert med en veldig rik person ut på byen, og skulle besøke en pub som var veldig populær. Utenfor var det en enormt lang kø. Plutselig vinket den rike vennen diskret til dørvaktene. En av dem kom straks, helt bakerst til oss og sa: – Følg meg. Vi fulgte vakten, og passerte den lange køen med mennesker, helt frem til inngangsdøren, og så inn.

Kanskje ikke verdens beste bilde, i denne sammenhengen. Men det var faktisk en veldig god følelse, å passere så mange i køen. Jeg er nemlig en av de litt slappe, som hater kø, og kommer når dugnaden er over. Jeg får nok aldri en pris for «årets ildsjel». Jeg burde tatt mer ansvar, men regner med at ting ordner seg. Skulle ikke forundre meg om han liker meg også.

Jesus mener jeg.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *