Brostein og parkeringsplass

Det var en gang en brostein og en parkeringsplass. Parkeringsplassen var større og mer populær. Brosteinen ble sett på som en etterlevning fra en fjern fortid, og hadde ikke lenger noen markedsverdi. Dette var parkeringsplassen tidsalder, og den var umåtelig etterspurt.

Du skulle vært her i gamle dager, sa brosteinen til parkeringsplassen.

Den gang var det masse liv på torget. Da kom fiskerne inn fra Hvaler med fersk fisk, og bøndene solgte sin grønnsaker fra små boder. Det var tider det. – Ja, det var det sannelig, sa parkeringsplassen, som egentlig var svært så hyggelig. Men tidene har forandret seg, fortsatte han.

– I dag er det lagt asfalt over de fleste brosteiner her i byen. Nydelig asfalt, laget av olje, som vi har mye av i Norge. Så mye at vi har blitt rike, og kan bygge store kjøpesentere i utkanten av byen. Kjøpesentere som har enorme områder med.. ja nettopp; Parkeringsplasser.

Det er vår tid nå, sluttet parkeringsplassen, og var nok litt stolt.

Og ikke uten grunn. Parkeringsplassene har enorm fremgang. Ikke bare i Halden, men over hele verden. Med sterke kapitalistiske interesser i ryggen, sprer de seg med rekordfart, og alle forsøk på miljøhensyn eller romantisk mimring om gamle dager, blir avfeid som naivitet.

Så en dag fikk noen nok av all eksosen. De satt seg ned på hver sin stol. Midt på torget. På brosteinen, som ble svært overrasket, og øynet håp. De ville ha tilbake liv og røre på torget, og ikke bare parkeringsplasser. De ble fort irettesatt av parkeringsplassen og dens mange venner.

En gang i fremtiden, sa de, så blir det nok slik. Brosteinen ble veldig glad. Så glad som en stein kan bli da. – I mellomtiden trenger byen oss, fortsatte parkeringsplassen, litt strengere i tonen. Og svært så mange var enige med ham. Særlig de som eide restaurantene i område.

De hadde ikke vært så engstelige siden tiden før røykeloven ble innført. Dette blir kroken på døra for oss, sa de..

..denne gangen også.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *