Bratt eller vakkert?

Folk som besøker meg for første gang kan deles i to grupper. Den ene gruppen er de som sier: – Åhh, for en bratt bakke.. Så fortsetter de: – Ikke lett om vinteren her tenker jeg..? Den andre gruppen sier: – Åhh, for en herlig utsikt. Alle blir selvfølgelig bedt med inn på kaffe, men jeg liker gruppe to best. Det er de som ser mulighetene, som nyter istedenfor å klage.

For ett par år siden fikk jeg to forskjellige takstmenn til å takstere huset. Den ene mekleren tilhørte definitivt i gruppe en. Han snakket om bakken. Den kunne “dra ned verdien”. Den andre mekleren snakket bare om den herlige utsikten, om ypperlige solforhold og nærhet til byen. Til slutt spurte jeg han: – Hva med bakken? Da snudde han seg og sa:

– Bakken… hvilke bakke?

Denne mekleren er kåret til landets beste selger. Kanskje ikke så merkelig. Han var helt fokusert på det positive, på mulighetene, på utsikten. Så hvorfor ikke være litt mer positiv? Det er nok av bakker. Små og store motbakker. Det er nok av hverdager, nok av hindringer og forhold som «drar ned verdien». Nå er det helg og jeg løfter blikket.

For en utsikt !!

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *