Black Friday

«Shopping» stiller tre store essensielle spørsmål, tenkte jeg og våget meg inn i en klesforretning. I samme øyeblikk kjente jeg det. Øyne som iakttok meg. Joda, noe beveget seg i min retning. Stille og forsiktig, men jeg så henne, og fikk panikk. Jeg vil jo bare være i fred. Den kvinnelige ekspeditøren stanset, og stilte det første essensielle spørsmålet.

– Trenger du hjelp?

Tanken gikk til ekskjærester og psykologer. Klart jeg trenger hjelp. Og ingen steder var det mer klart, enn i en klesbutikk. – Denne her passer nok til deg, fortsatte hun, og hentet en bukse. Deretter bar det inn i prøverommet. Jeg fikk dratt buksa opp til underlivet, men så satt den bom fast. Omtrent samtidig kommer det andre essensielle spørsmålet:

– Hvordan går det der inne?

Hvordan det går? Jeg hater trange bukser. Jeg hater trange rom. Jeg hater god belysning, speil, glidelåser og kvinnfolk som spør for mye. Heldigvis for butikken, så kjøper vi menn 65 prosent av det vi tar med oss inn på prøverommet. Så jeg bad om en større bukse, og stilte meg i køen ved kassa, hvor det tredje store essensielle spørsmålet i livet kom.

– Hvordan vil du betale for dette?

Og siden innlegget handlet om essensielle spørsmål i livet, siterer jeg Sigbjørn Obstfelder:

Jeg ser på de velkledde herrer
Jeg ser på de smilende damer…
Jeg ser, jeg ser…
Jeg er visst kommet på en feil klode!
Her er så underlig…

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *