Black Friday 2

Dagen som varer en hel uke er endelig her. Tv viser bilder av store folkemengder, og jeg tenker; Dette er virkelig farlige folkemengder. De som stormer inn i butikkene. Dette er ikke «snille» folkemengder som «brøler» høflig om bedre miljø foran Stortinget.

Disse er farlige. I hvert fall på lang sikt.

Hvorfor? Fordi ingen kan stoppe dem (oss). Ingen kan (vil) stoppe utviklingen. Utviklingen må bare bli mer bærekraftig og inneholde mindre plastikk, hevdes det. Men hjelper det? Hvis ingen vil handle mindre? Hvis ingen vil gå ned i lønn. Neppe.

Ingen vil avvikle Black Friday.

Vi er ustoppelige. Vi vil ha tilbud, lønnspålegg og mer kjøpekraft. Vi ilandsmennesker kan bli med på mye, men Black Friday rører du ikke. Den samler oss på vei mot undergangen, som en frosk i gradvis oppvarmet vann, som koser seg på vei til kokepunktet, mens temperaturen øker og isen smelter.

Ikke misforstå. Du er ikke verre enn andre. Vi er alle syndere. På langfredag drepte vi frelseren. På Black Friday dreper vi fremtiden, samlet i flokk, som på langfredag. Miljøforkjemperen sammen med miljøfornekteren. Ståsted er uvesentlig nå.

Det gjelder å gjøre et godt kjøp.

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *