Å bli ferdig

Nå begynner snart maset. Snart får han spørsmålet:

– Er du ferdig til jul? Sånn er det hvert år, og egentlig i alle høytider. Det gjelder å bli ferdig til påske og sommerferien også. Det er vel egentlig det livet handler om. Å blir ferdig. Bli ferdig med smokk. Bli ferdig med bleier. Bli ferdig konfirmert og ferdig med kviser. Og utsettes vi for en alvorlig ulykke, så sier vi:

– Jeg trodde jeg var ferdig.

Vi strever etter å bli ferdige med skolen, jobben, småunger, huset og ekskona. Når man endelig er ferdig med ekskona prøver man å bli ferdig med singeltilværelsen. – Hva er meningen med livet, spurte en kursleder på et kurs. – Å bli ferdig, var det en som svarte kjapt. Jeg har aldri glemt det spesielle svaret. Lurer på om Gud ler litt av oss, der han sitter oppe i himmelen.

At Gud er litt som den gamle bussjåføren på Kornsjøbussen. Bussjåføren ser det kommer en mulig passasjer gående på veien ved Stumberg gård. Passasjeren øker tempoet for å rekke bussen. Samtidig tråkker sjåføren på gassen. Passasjeren er 10 meter fra bussholdeplassen da bussen fyker forbi. Da smiler bussjåføren og sier høyt:

– Han rakk det «ente» gett!!

Ingen kommentarer enda

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *